• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai bazilikų (smulkintas)
  • 3 valgomieji šaukštai česnakų (smulkinti)
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta)
  • 1 valgomasis šaukštas paprikų (milteliai)
  • 1 stiklinė petražolių (smulkintos)
  • 400 gramų kiaulienos (pjausniai)
  • 1 stiklinė alyvuogių aliejaus
  • 6 vienetai batono (riekės)
  • 2.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (smulkinti)
  • 3/4 stiklinės vyno acto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, citrinų sultis, baziliką, česnakus, kalendrą, raudonėlius, petražoles, paprikos miltelius ir susmulkintus raudonuosius pipirus.
    Viską gerai sumaišykite su blenderiu, bet ne iki tyrės konsistencijos.
    Pridėkite 0,5 šaukštelio druskos ir 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų.
    Sumaišytą padažą sudėkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie 2 valandas kambario temperatūroje.
    Įtrinkite iš abiejų pusių kiaulienos pjausnius likusia druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite trimis ketvirtadaliais pasigaminto chimichurri padažo, uždenkite maistine plėvele ir padėkite, ne mažiau kaip 3 valandoms, į šaldytuvą.
    Kiaulienos pjausniams išsimarinavus išimkite juos iš šaldytuvo ir palikite 45 minutėms, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
    Nubraukite nuo atšilusių kepsnių padažo perteklių ir kepkite juos iš abiejų įkaitusiame grilyje apie 20-30 min.
    Apkeptus kiaulienos pjausnius pasmulkinti, sudėti į lėkštę, užpilti likusiu ketvirtadaliu chimichurri padažo ir patiekti su skrudinto batono riekelėmis.
    Skanaus.

Autorius: Paulina

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai bazilikų (smulkintas)
  • 3 valgomieji šaukštai česnakų (smulkinti)
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta)
  • 1 valgomasis šaukštas paprikų (milteliai)
  • 1 stiklinė petražolių (smulkintos)
  • 400 gramų kiaulienos (pjausniai)
  • 1 stiklinė alyvuogių aliejaus
  • 6 vienetai batono (riekės)
  • 2.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (smulkinti)
  • 3/4 stiklinės vyno acto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, citrinų sultis, baziliką, česnakus, kalendrą, raudonėlius, petražoles, paprikos miltelius ir susmulkintus raudonuosius pipirus.
    Viską gerai sumaišykite su blenderiu, bet ne iki tyrės konsistencijos.
    Pridėkite 0,5 šaukštelio druskos ir 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų.
    Sumaišytą padažą sudėkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie 2 valandas kambario temperatūroje.
    Įtrinkite iš abiejų pusių kiaulienos pjausnius likusia druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite trimis ketvirtadaliais pasigaminto chimichurri padažo, uždenkite maistine plėvele ir padėkite, ne mažiau kaip 3 valandoms, į šaldytuvą.
    Kiaulienos pjausniams išsimarinavus išimkite juos iš šaldytuvo ir palikite 45 minutėms, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
    Nubraukite nuo atšilusių kepsnių padažo perteklių ir kepkite juos iš abiejų įkaitusiame grilyje apie 20-30 min.
    Apkeptus kiaulienos pjausnius pasmulkinti, sudėti į lėkštę, užpilti likusiu ketvirtadaliu chimichurri padažo ir patiekti su skrudinto batono riekelėmis.
    Skanaus.

Autorius: Paulina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų