INGREDIENTAI:
- 250 gramų grikių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai svogūnų
- 2.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
- 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
- 1 vienetas kiaušinių (suplaktas)
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 2.5 stiklinės sultinio (mėsos)
- 250 gramų mesos (virta)
- 50 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grikiai sumaišomi su kiaušinio baltymu ir išdžiovinami orkaitėje. Iš jų išverdama biri košė. Džiovinti grybai išverdami ir mėsamale sumalami kartu su mėsa. Svogūnai pakepinami riebaluose.
Viskas sumaišoma, pagardinama prieskoniais ir druska. Daromi maltinukai, jie suvilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepami riebaluose iš abiejų pusių.
REKLAMA