Dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdėti 0,5 kubelio sultinio. Kai užsiplikys, į šią "košę" įmušti kiaušinį. Svogūną supjaustyti kuo smulkiau, morką sutarkuoti burokine tarka ir drauge pakepinti aliejuje. Tuomet sudėti į "košę". Įpilti truputį vandens. Įdėti miltų, tiek, kad gautųsi tinkamo tirštumo (tirštumas turi būti kaip tirštos grietinės). Viską gerai išmaišyti, galima pagardinti vegeta (pagal skonį). Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Tinka valgyti su grietine. Taip pat skanu valgyti šaltus, be nieko.
Autorius: Simutė
INGREDIENTAI:
8 valgomieji šaukštai grikių (dribsniai)
1 vienetas morkų (nedidelė)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (pagal poreikį)
šiek tiek vandens
šiek tiek aliejaus (kepimui)
0.5 vieneto sultinio (vištienos, kubeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdėti 0,5 kubelio sultinio. Kai užsiplikys, į šią "košę" įmušti kiaušinį. Svogūną supjaustyti kuo smulkiau, morką sutarkuoti burokine tarka ir drauge pakepinti aliejuje. Tuomet sudėti į "košę". Įpilti truputį vandens. Įdėti miltų, tiek, kad gautųsi tinkamo tirštumo (tirštumas turi būti kaip tirštos grietinės). Viską gerai išmaišyti, galima pagardinti vegeta (pagal skonį). Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Tinka valgyti su grietine. Taip pat skanu valgyti šaltus, be nieko.