INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas silkių (filė)
- šiek tiek acto (vyno)
- šiek tiek baltojo vyno
- šiek tiek vandens
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkės file išklot į platų indą ar gilų padėklą taip, kad dar galima būtų užpilt jas skysčiu. Užvirkite marinatą iš likusiu produktų (morkas ir svogūnus smulkiai supjausčius). Daržovės turi būti minkštos, alkoholio nebesijausti ir jis neturi būti per rūgštus. Vandens turi būti apytiksliai 2/3 ir 1/3 acto. Galit pareguliuot su cukrum. Užpilti marinatu silkę (turi pilnai padengt silkę) ir visam mišiniui atšalus dėkite į šaldytuvą.
Tinka su karštom bulvėm prie degtinės.
Autorius: Šarūnas dromdrom.com