100 gramų vaisių (džiovinti (obuoliai, kriaušės, abrikosai, persikai, slyvos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virintame atvėsintame vandenyje su šaukštu sodos išplaukite džiovintus vaisius, paskui juos darkart perplaukit po vandens srove. Manų kruopas bent 10 min pabrinkinkite stiklinėje kefyro. Visus ingredientus, išskyrus vaisius ir kiaušinių baltymus, sudėkite į plaktuvą (blenderį) ir gerai išsukite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Stambesnius vaisius supjaustykite smulkiau, sumeskite į blenderį ir viską kartu su varškės mase darkart gerai išsukite. Į apkepo masę atsargiai šaukštu įmaišykite baltymų putas ir sukrėskite viską į šlakeliu aliejaus išteptą kepimo formą. Pašaukite į 180 C orkaitę valandai. Valgygkite su grietine, arba užsigerdami kisieliumi, vaisių sultimis. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kefyro
5 valgomieji šaukštai manų kruopų
500 gramų varškės
100 gramų sviesto
0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
100 gramų vaisių (džiovinti (obuoliai, kriaušės, abrikosai, persikai, slyvos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virintame atvėsintame vandenyje su šaukštu sodos išplaukite džiovintus vaisius, paskui juos darkart perplaukit po vandens srove. Manų kruopas bent 10 min pabrinkinkite stiklinėje kefyro. Visus ingredientus, išskyrus vaisius ir kiaušinių baltymus, sudėkite į plaktuvą (blenderį) ir gerai išsukite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Stambesnius vaisius supjaustykite smulkiau, sumeskite į blenderį ir viską kartu su varškės mase darkart gerai išsukite. Į apkepo masę atsargiai šaukštu įmaišykite baltymų putas ir sukrėskite viską į šlakeliu aliejaus išteptą kepimo formą. Pašaukite į 180 C orkaitę valandai. Valgygkite su grietine, arba užsigerdami kisieliumi, vaisių sultimis. Skanaus.