Torto formos dugną iškloti sausainiais. Obuolius nuplauti, nulupti ir stambiai sutarkuoti. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, sukrėsti tarkuotus obuolius, išmaišyti, suberti sugrūstus likusius sausainius. Dar kartą viską gerai išmaišyti. Ant sausainių dėti sluoksnį obuolių masės, ant viršaus - pjaustytų marmeladinių saldainių ir vėl sluoksnį masės. Viršų apibarstyti sausainių trupiniais ir tarkuotu šokoladu. Obuolių tortą į stalą tiekti atšaldytą.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 kilogramas obuolių
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
4 vienetai sausainių (kvadratiniai, pokeliai)
šiek tiek juodojo šokolado
300 gramų sviesto
250 gramų saldainių (marmeladiniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Torto formos dugną iškloti sausainiais. Obuolius nuplauti, nulupti ir stambiai sutarkuoti. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, sukrėsti tarkuotus obuolius, išmaišyti, suberti sugrūstus likusius sausainius. Dar kartą viską gerai išmaišyti. Ant sausainių dėti sluoksnį obuolių masės, ant viršaus - pjaustytų marmeladinių saldainių ir vėl sluoksnį masės. Viršų apibarstyti sausainių trupiniais ir tarkuotu šokoladu. Obuolių tortą į stalą tiekti atšaldytą.