INGREDIENTAI:
- 10 gramų cinamono (maltas)
- 150 gramų cukraus
- 210 gramų margarino
- 50 gramų migdolų (plokštelės)
- 1 kilogramas obuolių
- 200 gramų kvietinių miltų
- 10 gramų džiūvesėlių (malti)
- 200 gramų manų kruopų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Maltus cinamonas išmaišyti su 50 g cukraus.
Obuolius nuskusti, išmesti sėkladėžes, supjaustyti skiltelėmis, juos išmaišyti su cinamono ir cukraus mišiniu.
Obuolius padalinti į dvi dalis, viena skiltelių dalimi iškloti stiklinį kepimo indą arba skardą, išteptą 10 g margarino ir apibarstytą džiūvėsėliais.
Miltus, manų kruopas ir 100 g cukraus išmaišyti. Padalinti į dvi dalis.
Taip pat į dvi dalis padalinti 200 g margarino.
Vieną miltų mišinio dalį užbarstyti ant obuolių skiltelių, ant viršaus išdėlioti plonas margarino juosteles taip, kad liktų kaip galima mažesni tarpai.
Tada vėl iškloti obuolių skilteles, vėl jas apibarstyti miltų mišiniu, jį apibarstyti migdolų lėkšteliais, ant viršaus išdėlioti likusias plonas margarino juosteles.
Skardą su kepiniu kišti į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitą ir kepti apie 40min.
Skanaus.
Autorius: Vincentas Sakas