Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.
Sirupui: 1 stiklinė vandens 2 stiklinės cukraus 1 stiklinė medaus žiupsnelis cinamono žiupsnelis gvazdikėlių
Papuošimui: 200 g riešutų
Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C. Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi. Kepti apie 20 min. Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti. Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais. SKANAUS!
Autorius: anna
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti)
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų apelsinų sulčių
20 gramų brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.
Sirupui: 1 stiklinė vandens 2 stiklinės cukraus 1 stiklinė medaus žiupsnelis cinamono žiupsnelis gvazdikėlių
Papuošimui: 200 g riešutų
Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C. Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi. Kepti apie 20 min. Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti. Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais. SKANAUS!