INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato (riešuto, tarkuoto)
- 4 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 litras pieno
- 100 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti 100 g sviesto, ataušinti. Į didelį indą (ruošiau didelėje nesvylančioje keptuvėje) supilti pieną, sviestą, tada maišant suberti miltus. Vieną po kito įmušti kiaušinius, gerai išmaišant. Suberti pusę tarkuoto sūrio, druską, muskato riešutą ir juoduosius pipirus. Išmaišyti ir puodą statyti ant vidutinės ugnies, užvirinti ir 10 minučių kaitinant maišyti. Gautą masę paskleisti apie 1 cm storio sluoksniu ant lentelės ar kepimo popieriumi iškloto stalo ir leisti atšalti. Su sausainių formele išspausti formeles, dėti į sviestu išteptą kepimo indą, pabarstyti likusiu sūriu, sukaišioti 50 g mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir kepti 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
Autorius: http://forelle.blogas.lt