INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- šiek tiek druskos
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 200 gramų sviesto
- 300 mililitrų grietinės
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 100 gramų sviesto ir miltus peiliu sukapoti iki vienalytės masės. Pridėti žiupsnelį druskos, citrinos rūgšties, grietinę, sodą ir išminkyti.
Tešlą padalinti į 3 dalis, kiekvieną iškočioti apie 3 centimetrų sluoksniu.
100 gramų sviesto, cukrų, vanilinį cukrų ir pora šaukštų miltų ištrinti iki purios vientisos masės.
Aptepti iškočiotą tešlą įdaru ir susukti 3 ruletus. Juos įstrižai supjaustyti apie 6 centimetrų ilgio gabaliukais, aptepti plaktu kiaušiniu ir iškepti vidutiniškai įkaitintoj orkaitėj.
REKLAMA