Porą ir svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o bulves supjaustykite kubeliais. Lašišą ir pomidorus taip pat supjaustykite mažais gabaliukais. Įkaitinkite puode kelis šlakelius aliejaus ir suberkite porus bei svogūnus. Pakepinkite iki 2 minučių. Tuomet suberkite morkas ir vis pamaišant kepinkite dar 2-3 minutes. Sudėkite pomidorus ir supilkite 1 litrą vandens. Užvirkite. Kai vanduo užverda pridėkite bulvių ir prieskonių. Virkite nuo 5 iki 7 minučių. Sudėkite lašišą, supilkite grietinėlę ir virkite apie 5 minutes. Į sriubą įberkite mėgiamų žalumynų. Tinka tiek švieži, tiek džiovinti.
Autorius: Saulė
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
150 gramų morkų
300 gramų pomidorų pastos
0.5 vieneto porų
1 vienetas svogūnų
300 gramų lašišų (arba upėtakio filė)
500 mililitrų grietinėlės (10-20 proc. riebumo)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Porą ir svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o bulves supjaustykite kubeliais. Lašišą ir pomidorus taip pat supjaustykite mažais gabaliukais. Įkaitinkite puode kelis šlakelius aliejaus ir suberkite porus bei svogūnus. Pakepinkite iki 2 minučių. Tuomet suberkite morkas ir vis pamaišant kepinkite dar 2-3 minutes. Sudėkite pomidorus ir supilkite 1 litrą vandens. Užvirkite. Kai vanduo užverda pridėkite bulvių ir prieskonių. Virkite nuo 5 iki 7 minučių. Sudėkite lašišą, supilkite grietinėlę ir virkite apie 5 minutes. Į sriubą įberkite mėgiamų žalumynų. Tinka tiek švieži, tiek džiovinti.