INGREDIENTAI:
- šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
- šiek tiek citrinų (griežinėliai, papuošimui)
- 1 sauja krapų (smulkinti)
- 200 gramų morkų
- 300 gramų svogūnų
- 5 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas lydekų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- šiek tiek prieskonių (žuviai)
- šiek tiek žalumynų (papuošimui)
- 150 gramų bandelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvį išvalyti, nuimti odą.
Morkas sutarkuoti, 3 kiaušinius supjaustyti, sutrupinti bandelę, sudėti pjaustytus svogūnus, supilti 2 kiaušinių išplaktus baltymus, berti prieskonių, krapų ir viską gerai išmaišyti. Mase įdaryti lydeka (apačia galima susiūti arba visą lydeka aprišti siūlu).
Lydeką padėti ant riebalais išteptos skardos. Apšlakstyti citrinų sultimis ir barstyti druskos.
Pašauti į įkaitintą 180 - 200 °C orkaitę ir kepti 30 minučių. Tada sumažinti temperatūrą ir kepti dar 10 - 15 minučių.
Žuvį padėti į lėktę ir puošti citrina, alyvuogėmis, žalumynais.
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
- šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
- šiek tiek citrinų (griežinėliai, papuošimui)
- 1 sauja krapų (smulkinti)
- 200 gramų morkų
- 300 gramų svogūnų
- 5 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas lydekų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- šiek tiek prieskonių (žuviai)
- šiek tiek žalumynų (papuošimui)
- 150 gramų bandelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvį išvalyti, nuimti odą.
Morkas sutarkuoti, 3 kiaušinius supjaustyti, sutrupinti bandelę, sudėti pjaustytus svogūnus, supilti 2 kiaušinių išplaktus baltymus, berti prieskonių, krapų ir viską gerai išmaišyti. Mase įdaryti lydeka (apačia galima susiūti arba visą lydeka aprišti siūlu).
Lydeką padėti ant riebalais išteptos skardos. Apšlakstyti citrinų sultimis ir barstyti druskos.
Pašauti į įkaitintą 180 - 200 °C orkaitę ir kepti 30 minučių. Tada sumažinti temperatūrą ir kepti dar 10 - 15 minučių.
Žuvį padėti į lėktę ir puošti citrina, alyvuogėmis, žalumynais.
Autorius: Laima
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI