Duoną išmirkyti piene ir nusunkite. Sumaišyti faršą su mirkyta duona, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei jautienos prieskoniais. Virtus kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę ir išimti jų trynius. Virtų kiaušinių trynius sumaišykite su susmulkinta morka, tarkuotu sūriu, majonezu ir druska. Gauta mase įdaryti virtų kiaušinių baltymus ir suvožti po dvi puseles į krūvą. Kiekvieną kiaušinį aplipinti faršu ir suformuoti ežio formą. Suformuotus ežius dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, iš makaronų padaryti spyglių imitaciją, o iš pipirų akis bei nosį. Kepti apie 30-35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptus sudėti ant salotų lapais išklotos lėkštės ir patiekti, kaip karštą patiekalą. Skanaus.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų ((dekoravimui))
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų (didelės, virtos)
1 kilogramas jautienos faršo (arba kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių
6 vienetai kiaušinių (kietai virti)
0.5 vieneto batono
100 mililitrų pieno
5 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek makaronų (vermišeliai)
70 gramų pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (jautienai)
šiek tiek kvapiųjų pipirų ((dekoravimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Duoną išmirkyti piene ir nusunkite. Sumaišyti faršą su mirkyta duona, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei jautienos prieskoniais. Virtus kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę ir išimti jų trynius. Virtų kiaušinių trynius sumaišykite su susmulkinta morka, tarkuotu sūriu, majonezu ir druska. Gauta mase įdaryti virtų kiaušinių baltymus ir suvožti po dvi puseles į krūvą. Kiekvieną kiaušinį aplipinti faršu ir suformuoti ežio formą. Suformuotus ežius dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, iš makaronų padaryti spyglių imitaciją, o iš pipirų akis bei nosį. Kepti apie 30-35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptus sudėti ant salotų lapais išklotos lėkštės ir patiekti, kaip karštą patiekalą. Skanaus.