• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 15 gramų čiobrelių (švieži, žolelių džiūvesėliams)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žolelių džiūvesėliams)
  • 4 vienetai laurų lapų (lapai, šparagų garnyrui)
  • 30 gramų petražolių (šviežios, žolelių džiūvesėliams)
  • 150 gramų džiūvesėlių (smulkinti, žolelių džiūvesėliams)
  • šiek tiek druskos (šparagų garnyrui)
  • šiek tiek druskos (žolelių džiūvesėliams)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (filtruotas arba ghi, kad nesudegtų)
  • 100 gramų sviesto (filtruotas, šparagų garnyrui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (žolelių džiūvesėliams)
  • 2 vienetai šparagų (žalieji, ryšulėliai šparagų garnyrui)
  • 1 vienetas citrinžolių (šparagų garnyrui)
  • 15 gramų raudonėlių (švieži, žolelių džiūvesėliams)
  • 800 gramų ėrienos (šonkauliai su mėsa)
  • 15 gramų levandų (šviežios, žolelių džiūvesėliams)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šparagus sudėti į kepimo popierių ir surišti. Į tirpintą sviestą įdėti lauro lapų, citrinžolę ir įstatyti šparagus. Lėtai juos troškinti 1 arba 1,5 valandos, su šaukštu šiek tiek vis paskirstant sviestą ir pakeliant link šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.
    Mėsą ištraukus iš šaldytuvo palaikyti bent 30 min. kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdyti ir pabarstyti pipirais iš abiejų pusių. Pirmiausia apkepti mėsos gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 min iš abiejų pusių, pradedant nuo odelės pusės. Tuomet dėti į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikyti ją 15 minučių folijoje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.
    Sumaišyti blenderiu džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.

Autorius: Čiop Čiop

INGREDIENTAI:

  • 15 gramų čiobrelių (švieži, žolelių džiūvesėliams)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žolelių džiūvesėliams)
  • 4 vienetai laurų lapų (lapai, šparagų garnyrui)
  • 30 gramų petražolių (šviežios, žolelių džiūvesėliams)
  • 150 gramų džiūvesėlių (smulkinti, žolelių džiūvesėliams)
  • šiek tiek druskos (šparagų garnyrui)
  • šiek tiek druskos (žolelių džiūvesėliams)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (filtruotas arba ghi, kad nesudegtų)
  • 100 gramų sviesto (filtruotas, šparagų garnyrui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (žolelių džiūvesėliams)
  • 2 vienetai šparagų (žalieji, ryšulėliai šparagų garnyrui)
  • 1 vienetas citrinžolių (šparagų garnyrui)
  • 15 gramų raudonėlių (švieži, žolelių džiūvesėliams)
  • 800 gramų ėrienos (šonkauliai su mėsa)
  • 15 gramų levandų (šviežios, žolelių džiūvesėliams)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šparagus sudėti į kepimo popierių ir surišti. Į tirpintą sviestą įdėti lauro lapų, citrinžolę ir įstatyti šparagus. Lėtai juos troškinti 1 arba 1,5 valandos, su šaukštu šiek tiek vis paskirstant sviestą ir pakeliant link šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.
    Mėsą ištraukus iš šaldytuvo palaikyti bent 30 min. kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdyti ir pabarstyti pipirais iš abiejų pusių. Pirmiausia apkepti mėsos gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 min iš abiejų pusių, pradedant nuo odelės pusės. Tuomet dėti į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikyti ją 15 minučių folijoje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.
    Sumaišyti blenderiu džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.

Autorius: Čiop Čiop

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų