Tai gerai žinomas Mongolijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas ir sūrokas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 350 gramų ėrienos
- 2 skiltelės česnakų (smulkintų)
- Marinatui:
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolas
- 0.5 valgomojo šaukšto sodos
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (šviesaus)
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno
- Padažui:
- 3 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsaus)
- 1.5 valgomojo šaukšto sambal oelak padažas
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo (šviesaus)
- 3 arbatiniai šaukšteliai hoisin padažas
- 2 arbatiniai šaukšteliai baltojo vyno
- 3/4 stiklinės vandens
- 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
Porcijų skaičius: 2
REKLAMA
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su soda, krakmolu, šviesiuoju sojų padažu ir baltuoju vynu. Marinuoti 2-24 val.
- Sumaišyti padažui skirtus ingredientus: 3 valg. š. krakmolo, 2 valg. š. tamsiojo sojų padažo, 1 valg. š. šviesiojo sojų padažo, Sambal Oelak, hoisin padažo, baltojo vyno, vandens ir sezamų aliejaus.
- Pakepinti smulkintus česnakus keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pridėti mėsą ir gerai iškepti. Tuomet supilti padažą ir dar pakepinti kol sutirštės. Patiekti su ryžiais.
PATARIMAI:
•"Hoisin" padažą galima pasigaminti namuose: sumaišyti 1 šaukštą sojų padažo, 1 šaukštą rudojo cukraus, 2 šaukštus ryžių acto, 1 skiltelę tarkuoto česnako, 2 šaukštus sezamų aliejaus, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir 1 šaukštelį aitriųjų paprikų padažo.
REKLAMA