Svoguną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kiaušinį išplakite. Jautieną sumaišykite su pakepintu svogūnu, gardinkite prieskoniais ir pasūdykite. Lipdykite kukulaičius, juos vilgykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Pagamintus kukulaičius dėkite į karštą aliejų ir virkite tol, kol gražiai apskrus. Žalių bulvių tarkius nuspauskite. Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su tarkiais, berkite miltų ir pasūdykite. Formuokite mažus kukulaičius ir virkite pasūdytame vandenyje. Kad neatauštų, vienus ar kitus kukulaičius laikykite karštoje orkaitėje. Patiekite šiltus. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
200 gramų bulvių (virtos)
300 gramų bulvių (žalios, tarkuotos)
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
100 mililitrų aliejaus
25 gramai sviesto
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svoguną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kiaušinį išplakite. Jautieną sumaišykite su pakepintu svogūnu, gardinkite prieskoniais ir pasūdykite. Lipdykite kukulaičius, juos vilgykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Pagamintus kukulaičius dėkite į karštą aliejų ir virkite tol, kol gražiai apskrus. Žalių bulvių tarkius nuspauskite. Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su tarkiais, berkite miltų ir pasūdykite. Formuokite mažus kukulaičius ir virkite pasūdytame vandenyje. Kad neatauštų, vienus ar kitus kukulaičius laikykite karštoje orkaitėje. Patiekite šiltus. Skanaus.