Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol gaunasi balta masė. Atskirame dubenyje šluotele išmaišome miltus su kepimo milteliais ir įmaišome į kiaušinių masę. Galiausiai į tešlą įmaišome vandenį bei aliejų. Pusę tešlos atskiriame ir sumaišome su kakava. Supilame abi tešlos mases ruoželiais į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą blyną uždengiame sudrėkintu rankšluostėliu, apverčiame, nuimame kepimo popierių ir paliekame atvėsti. Braškes nuplauname ir supjaustome mežesniais gabaliukais. Varškę pertriname ir sumaišome su grietinėle bei cukraus pudra. Į gautą masę įmaišome braškių gabalėlius ir šia mase aptepame atvėsusį biskvitinį blyną. Viską suvyniojame į ritinį ir padedame į šaldytuvą. Sustingus supjaustome riekelėmis ir mėgaujamės. Skanaus.
Autorius: Akvilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai vandens (verdantis)
400 gramų grietinėlės
250 gramų varškės
šiek tiek braškių
3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol gaunasi balta masė. Atskirame dubenyje šluotele išmaišome miltus su kepimo milteliais ir įmaišome į kiaušinių masę. Galiausiai į tešlą įmaišome vandenį bei aliejų. Pusę tešlos atskiriame ir sumaišome su kakava. Supilame abi tešlos mases ruoželiais į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą blyną uždengiame sudrėkintu rankšluostėliu, apverčiame, nuimame kepimo popierių ir paliekame atvėsti. Braškes nuplauname ir supjaustome mežesniais gabaliukais. Varškę pertriname ir sumaišome su grietinėle bei cukraus pudra. Į gautą masę įmaišome braškių gabalėlius ir šia mase aptepame atvėsusį biskvitinį blyną. Viską suvyniojame į ritinį ir padedame į šaldytuvą. Sustingus supjaustome riekelėmis ir mėgaujamės. Skanaus.