Tešlos paruošimas. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus masę. Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30 cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Paimti didįjį tešlos gabalą ir juo iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro komponentus sumaišyti ir supilti į formą.
Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Paruoštą pyragą pašauti į orkaitę ir kepti 50 - 60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip įdaras gali ištekėti.
Skanaus!
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
25 gramai kakavos
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų (persijoti)
500 gramų varškės (kreminė)
200 gramų sviesto
150 gramų grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlos paruošimas. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus masę. Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30 cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Paimti didįjį tešlos gabalą ir juo iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro komponentus sumaišyti ir supilti į formą.
Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Paruoštą pyragą pašauti į orkaitę ir kepti 50 - 60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip įdaras gali ištekėti.