Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų...
INGREDIENTAI:
- 250 gramų braškių
- Morengo sluoksniui:
- 4 vienetai kiaušinių baltymų
- 200 gramų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis acto
- Pertepimui:
- 125 gramai šokoladinio kremo
- Kremui:
- 250 gramų grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
- Papuošimui:
- 1 žiupsnelis cukraus pudros
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išplakame baltymus iki stangrių putų. Ir pradėkite berti cukrų (1 šaukštą cukraus, išplakite ir vėl kartokite kol sunaudosite cukrų ir gausite blizgančią morengo masę).
- Su mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite pirmiausiai actą ir vėliau išsijotą krakmolą su kakava. Maišykite labai atsargiai nuo apačios į viršų.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus su pieštuku nupieškite du apskritimus 18 cm pločio.
- Jūsų pagaminti morengo masė turi būti padalyta į dvi dalis ir paskirstyta būtent tokiame plotyje kokį nupiešėte, ne didesniame.
- Kepkite ki 120°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kol gausis morengas traškus išorėje ir minkštas viduje.
- Išimkite ir palikite atvėsti.
- Pašildykite šokoladinį kremą karšto vandens vonelėje, kad jis taptų truputėlį skystesnis.
- Išsukite grietinėlę ir pasaldinkite ją su šaukštu cukraus pudros.
- Ant vieno morengo pado uždėkite pusę grietinėles su gabalėliais pjaustytomis braškėmis (pasilikite kelias papuošimui).
- Prieš dedant kitą morengo padą uždėkite pusę šokoladinio išlydyto kremo.
- Ant viršaus uždėkite likusį šokoladinį kremą, grietinėlę ir braškes.
- Užbarstykite cukraus pudra.
REKLAMA