• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 150 gramų cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas margarino
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė džiūvesėlių (duonos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
    Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
    Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų