• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 2 vienetai svogūnų
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 stiklinės sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 2 vienetai svogūnų
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 stiklinės sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.

    Į šiltą vandenį įdėkite medaus, mielių ir palikite 10 min. Po to sudėkite druską, pipirus ir visus miltus. Viską gerai išmaišykite. Pačioje pabaigoje į tešlą sudėkite keptus svogūnus kartu su sviestu, kuriame juos kepėt.

    Įdėkite į riebalais pateptą dubenį ir palikite valandai, kad pakiltų. Po valandos pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 2 dalis. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
    Iš tešlos suformuokite duoną ir vėl palikite ~ 45 min.

    Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Duonos paviršiuje padarykite kryžio formos pjūvius (apie 1 cm gylio). Kepkite ~ 35-40 minučių.
    Atvėsinkite ant grotelių.

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų