Dribsnius užpilti karštu vandeniu (0,5 l). Mieles ištirpinti 75 g šilto vandens. Kai dribsnių košelė atvės, supilti mieles, sudėti druską, sirupą ir miltus. Išmaišyti. Turi gautis lipni tešla. Tešlą uždengti ir palikti 2,5 val. Pamaišyti tešlą medine lopetėle ir supilti į 2 kvadratines formas, pateptas aliejumi. Tada uždengti ir dar palaikyti 1 val. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min.
Autorius: Verutė
INGREDIENTAI:
5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės sirupo (cukraus)
500 mililitrų vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus (patepimui)
50 gramų mielių (šviežios)
110 gramų avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dribsnius užpilti karštu vandeniu (0,5 l). Mieles ištirpinti 75 g šilto vandens. Kai dribsnių košelė atvės, supilti mieles, sudėti druską, sirupą ir miltus. Išmaišyti. Turi gautis lipni tešla. Tešlą uždengti ir palikti 2,5 val. Pamaišyti tešlą medine lopetėle ir supilti į 2 kvadratines formas, pateptas aliejumi. Tada uždengti ir dar palaikyti 1 val. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min.