INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 0.5 arbatinio šaukštelio mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremui papildomai reikės: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 50 g miltų, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 0,5L pieno, 3—4 šaukštai citrinos sulčių, 0,5 citrinos žievelė, galima įdėti 4—5 karčiuosius migdolus.
Tešla greitai užmaišoma ir 0,5 val. palaikoma šaltoje vietoje. Po to ji iškočiojama ir sudedama į torto formą (tešlos kraštai smarkiai pakeliami). Sviestas išsukamas su cukrumi, į šią masę įmušami kiaušiniai ir supilami miltai, įberiama druskos, citrinos žievelės, įpilama citrinos sulčių (norint galima įpilti romo ir įdėti karčiųjų migdolų). Šviežias pienas pakaitinamas, bet neužvirinamas. Tortas kepamas orkaitėje 10—15 min. Į paruoštą kremo mišinį supilamas šiltas pienas, viskas 2—3 min. pamaišoma maišytuvėje, kol sutirštėja, ir tučtuojau užpilama ant torto. Tortas kepamas dar 30 min., kol jo paviršius apkepa ir pasidaro rusvas.
REKLAMA