Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tuo pačiu įmaišykite ir kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Gautą tešlą plonai paskirstykite skardoje, pabarstytoje miltais. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir pabarstę cinamonu sudėkite ant tešlos. Šaukite pyragą į 170-180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 min. Kol pyragas kepa, kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir gautą masę paskirstykite ant pyrago. Kepti dar 15 min. Patiekti su ledais ar vaniliniu padažu.
Autorius: Dovilė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
160 gramų cukraus (glaistui)
6 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių (baltymai, glaistui)
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
120 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tuo pačiu įmaišykite ir kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Gautą tešlą plonai paskirstykite skardoje, pabarstytoje miltais. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir pabarstę cinamonu sudėkite ant tešlos. Šaukite pyragą į 170-180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 min. Kol pyragas kepa, kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir gautą masę paskirstykite ant pyrago. Kepti dar 15 min. Patiekti su ledais ar vaniliniu padažu.