Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius. Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą. Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus. Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte. Skanaus!
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
10 vienetų kiaušinių
205 gramai kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
250 gramų grietinės
šiek tiek džemo (mėgstamų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius. Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą. Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus. Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte. Skanaus!