Šermukšnius gerai nuplauti ir išdžiovinti. Kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi bei žiupsneliu druskos, suberti miltus, vanilę ir, pastoviai maišant, supilti pieną. Viską išmaišyti. Šermukšnių šakeles mirkyti tešloje ir iškart kepti dideliame kiekyje aliejaus. Kepinėlius sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekti pabarstytus cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Laila
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus pudros
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
12 vienetų šermukšnių (su šakelėmis)
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šermukšnius gerai nuplauti ir išdžiovinti. Kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi bei žiupsneliu druskos, suberti miltus, vanilę ir, pastoviai maišant, supilti pieną. Viską išmaišyti. Šermukšnių šakeles mirkyti tešloje ir iškart kepti dideliame kiekyje aliejaus. Kepinėlius sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekti pabarstytus cukraus pudra. Skanaus.