INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas kopūstų (nedidelis)
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
- 1 vienetas morkų (didelė)
- 3 vienetai paprikų (geltona, raudona, žalia)
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų (dideli)
- 200 gramų kiaulės faršo
- 200 gramų jautienos faršo
- 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 4 valgomieji šaukštai majonezo (Vilniaus "Ypatingojo")
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 vienetai sultinio (vištienos, kubeliais)
- šiek tiek prieskonių (maltai mėsai)
- 1 vienetas cukinijos (vidutinio dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Papildomai reikės:
lauro lapelių
ciberžolės miltelių.
Nuluptas bulves supjaustyti riekelėmis, apvolioti smulkintomis petražolėmis. Jomis iškloti indo, kuriame kepsime, dugną. Susmulkinti kopūstą, morką, vieną svogūną. Juos išmaišyti su majonezu ir masę užkloti ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupti, supjaustyti ratais, išimti viduriukus, išdėlioti ant kopūstų sluoksnio. Tuomet ruošiami mėsos kukuliais. Į mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, krakmolą, miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Bebaigiant kepti įdėti šaukštą grietinės, šiek tiek druskos. Nukelti nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberti 2 šaukštus džiūvėsių, pabrinkinti bent 2 min. ir sumaišyti gautą masę su mėsa. Formuoti kukulius, pavolioti juos džiūvėsiuose ir apkepti keptuvėje nuolat ridenant. Kukulius sudėti į žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmauti po tris vis skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėti petražolės lapelių.
1 litre vandens ištirpinti 2 kubelius vištienos sultinio. Jame išmaišyti 2 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus grietinės, įberti druskos, lauro lapelių, pipiro, jei mėgstate – įtarkuoti trupučiuką imbiero, įberti ciberžolės. Tirpalą supilti ant troškinio.
Jeigu kepimo indas be dangčio, pridengti folija. Tam tinka ir kopūsto lapai. Kepti apie 1 val. 180 l. karštumo orkaitėje.
Autorius: Regina Račkauskienė