Daržovės, išskyrus pomidorus, supjaustykite kubeliais (2-2,5 cm). Baklažaną geriau iš anksto išvalyti. Pagardinkite druska ir pabarstykite prieskoniais bei gerai išmaišykite. Palikite mažiausiai 30 minučių marinuotis.
Tuo metu galite paruošti tešlą: sumaišykite kefyrą, vandenį, druską ir miltus. Konsistencija turi būti tokia, kad nenuvarvėtų nuo daržovių.
Pomidorus ir sūrį supjaustyti kubeliais kaip ir daržoves.
Ant iešmelių suverti daržovių ir sūrio gabalėlius.
Šašlyką panardinti į tešlą ir su šaukštu paskirstyti tešlą tolygiai tarp daržovių.
Įkaitinti aliejų keptuvėje ir 2-3 cm atstumu įdėti keletą iešmelių, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
Kai tešla šiek tiek parus, atsargiai apversti kita puse. Kepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apie 6-8 minutes. Kepti uždengus dangtį.
Skanaus
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 vienetas baklažanų (vidutinio dydžio)
2 vienetai paprikų
4 vienetai pomidorų pastos
200 mililitrų kvietinių miltų
150 gramų kefyro
150 mililitrų vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 vienetas cukinijos (vidutinio dydžio)
šiek tiek kario
200 gramų varškės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Daržovės, išskyrus pomidorus, supjaustykite kubeliais (2-2,5 cm). Baklažaną geriau iš anksto išvalyti. Pagardinkite druska ir pabarstykite prieskoniais bei gerai išmaišykite. Palikite mažiausiai 30 minučių marinuotis.
Tuo metu galite paruošti tešlą: sumaišykite kefyrą, vandenį, druską ir miltus. Konsistencija turi būti tokia, kad nenuvarvėtų nuo daržovių.
Pomidorus ir sūrį supjaustyti kubeliais kaip ir daržoves.
Ant iešmelių suverti daržovių ir sūrio gabalėlius.
Šašlyką panardinti į tešlą ir su šaukštu paskirstyti tešlą tolygiai tarp daržovių.
Įkaitinti aliejų keptuvėje ir 2-3 cm atstumu įdėti keletą iešmelių, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
Kai tešla šiek tiek parus, atsargiai apversti kita puse. Kepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apie 6-8 minutes. Kepti uždengus dangtį.