INGREDIENTAI:
- 1 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų
- 200 gramų sojos (pupelės)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sojų pupeles perrinkti, perplauti, užmerkti santykiu 1:2 šiltame vandenyje 10-12 valandų. Perplauti, vėl užpilti vandeniu, taip kartoti kas 5-6 valandas dviejų parų laikotarpyje.
Pradygusias pupeles dar kartą perplauti ir nulupti lukštą. Užpilti vandeniu, užkaisti, užvirinti ir 1 minutę pavirti, nukošti, atvėsinti.
Svogūną supjaustyti žiedais, apkepinti iki kol įgaus auksinę spalvą, atvėsinti.
Į sojos pupeles sudėti svogūną, susmulkintus česnakus, sezamą, sojos padažą, pagal skonį druskos.
Permaišyti, leisti truputėlį pastovėti.
Valgoma kaip šaltas užkandis.
REKLAMA