Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus! P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).
Autorius: wio
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
0.5 stiklinės pupelių
0.5 vieneto runkelių (cukriniai)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek baravykų (džiovinti)
šiek tiek druskos
100 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus! P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).