Į puode užvirintą pasūdytą vandenį po truputį pilami miltai, nuolat maišant šaukštu, o dar geriau - plaktuvu-šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Supylus visus miltus vis dar nuolat maišant verdama apie pusę valandos. Kai polenta bus išvirusi, ji kris nuo šaukšto visa kartu, ir pati nuslys nuo puodo sienelių. Į polentą įmaišoma sutarkuota cukinija, įmušamas kiaušinis, taip pat beriami krapai, kvietiniai miltai, kalendra ir druska (jei trūksta). Gerai išmaišoma ir iš šios tešlos kepami blynai. Blynai kepami, kol abi pusės gražiai pagelsta.
Autorius: Miglė
INGREDIENTAI:
šiek tiek kalendrų
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
900 mililitrų vandens (polentai)
šiek tiek druskos
0.5 valgomojo šaukšto druskos (polentai)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
150 gramų cukinijos
300 gramų kukurūzų miltų (rupūs, polentai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puode užvirintą pasūdytą vandenį po truputį pilami miltai, nuolat maišant šaukštu, o dar geriau - plaktuvu-šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Supylus visus miltus vis dar nuolat maišant verdama apie pusę valandos. Kai polenta bus išvirusi, ji kris nuo šaukšto visa kartu, ir pati nuslys nuo puodo sienelių. Į polentą įmaišoma sutarkuota cukinija, įmušamas kiaušinis, taip pat beriami krapai, kvietiniai miltai, kalendra ir druska (jei trūksta). Gerai išmaišoma ir iš šios tešlos kepami blynai. Blynai kepami, kol abi pusės gražiai pagelsta.