Cukinijas nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Į cukinijų masę įmaišyti aliejų, druską, cukrų, pipirus, pomidorų pastą. Užkelti puodą su visa mase ant nedidelės ugnies ir virti 50-60 minučių vis pamaišant, kad nesviltų. Po 10 minučių virimo sudėti sutrintus česnakus ir supilti actą. Sudėti viską į iškaitintus stiklainius. Uždengti šiltai ir palaikyti parą. Po to nuleisti į šaltą rūsį.
Gavosi 4,5 l Adžikos.
Autorius: Andrėja
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
6 česnakų
1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (malti)
150 mililitrų acto (9%)
2 valgomieji šaukštai druskos
2 stiklinės aliejaus
5 kilogramai cukinijos
500 mililitrų pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukinijas nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Į cukinijų masę įmaišyti aliejų, druską, cukrų, pipirus, pomidorų pastą. Užkelti puodą su visa mase ant nedidelės ugnies ir virti 50-60 minučių vis pamaišant, kad nesviltų. Po 10 minučių virimo sudėti sutrintus česnakus ir supilti actą. Sudėti viską į iškaitintus stiklainius. Uždengti šiltai ir palaikyti parą. Po to nuleisti į šaltą rūsį.