INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 100 gramų morkų
- 100 gramų žirnių (konservuoti)
- 150 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai acto (3%)
- 200 gramų makaronų
- 100 gramų pievagrybių (marinuoti)
- 0.5 valgomojo šaukšto žalumynų (smulkinti)
- 150 gramų sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, bet nepervirti. Nusunkti, atvėsinti.
Smulkiai supjaustyti sūrį, morkas, kumpį, sudėti nusunktus pievagrybius ir žirnelius, viską permaišyti.
Užpilti aliejumi, išmaišytu su actu ir susmulkintais žalumynais, permaišyti, sudėti makaronus, druskos pagal skonį, permaišyti ir leisti pastovėti, kad įsigertų užpilas.
REKLAMA