Glajui: 100 g cukraus pudros 100 ml citrinų sulčių
Sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukite, įmuškite po vieną kiaušinius. Po truputį į masę berkite krakmolą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Tešlą klokite į išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Dar karštą kepinį išimkite iš formos ir keliose vietose subadykite plona vielele. Suvilgykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi ir ataušinkite. Sumaišykite glajui skirtus produktus, sukite, kol pasidarys skaidri vientisa masė. Apipilkite ja kepinį. Puoškite riešutais. Patariu valgyti karštą su vanilinias ledais. Skanaus ;)~
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai citrinų (tarkuota žievelė)
200 gramų cukraus pudros
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
200 gramų sviesto
50 gramų riešutų (kapoti)
šiek tiek kepimo miltelių
200 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Glajui: 100 g cukraus pudros 100 ml citrinų sulčių
Sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukite, įmuškite po vieną kiaušinius. Po truputį į masę berkite krakmolą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Tešlą klokite į išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Dar karštą kepinį išimkite iš formos ir keliose vietose subadykite plona vielele. Suvilgykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi ir ataušinkite. Sumaišykite glajui skirtus produktus, sukite, kol pasidarys skaidri vientisa masė. Apipilkite ja kepinį. Puoškite riešutais. Patariu valgyti karštą su vanilinias ledais. Skanaus ;)~