Dubenyje iki purumo ištrinkite sviestą. Be paliovos maišydami suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius. Pridėkite druskos ir romo. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išmaišykite į tešlą. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite į ją tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Ištrauktą pyragą kelias minutes atvėsinkite. Paskui išimkite iš formos ir pastatykite ant grotelių. Viršutinę pyrago dalį tankiai subadykite pagaliuku ar virbalu. Citrinų sultis sumaišykite su 100 g cukraus pudros ir užpilkite ant pyrago. Apibarstykite likusia cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Kepėja
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
250 gramų cukraus
100 gramų krakmolo
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (formai pabarstyti)
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai romo
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje iki purumo ištrinkite sviestą. Be paliovos maišydami suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius. Pridėkite druskos ir romo. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išmaišykite į tešlą. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite į ją tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Ištrauktą pyragą kelias minutes atvėsinkite. Paskui išimkite iš formos ir pastatykite ant grotelių. Viršutinę pyrago dalį tankiai subadykite pagaliuku ar virbalu. Citrinų sultis sumaišykite su 100 g cukraus pudros ir užpilkite ant pyrago. Apibarstykite likusia cukraus pudra. Skanaus!