Margariną ištirpinti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotas abiejų citrinų žieveles ir iš vienos išspaustas sultis. Sudėti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, o galiausiai – miltų ir kepimo miltelių mišinį. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
400 mililitrų cukraus
150 gramų margarino
300 gramų morkų (stambiai tarkuotos)
4 vienetai kiaušinių
500 mililitrų kvietinių miltų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną ištirpinti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotas abiejų citrinų žieveles ir iš vienos išspaustas sultis. Sudėti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, o galiausiai – miltų ir kepimo miltelių mišinį. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Skanaus!