Sumaišome viename dubenyje miltus, kepimo miltelius, 160 g cukraus pudros, cinamoną bei žemės riešutus. Įmušame 1 kiaušinį, sudedame minkštą sviestą ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos suformuojame apvalius sausainiukus ir kepame apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusius sausainiukus paliekame pravėsti ir pertepame erškėtuogių ar kita mėgstama uogiene. Perteptus sausainius apglaistome citrinos sulčių ir cukraus glaistu. Ant kiekvieno sausainio uždedame po 1 lazdyno riešutą. Skanaus!
Autorius: Aura
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cinamono
360 gramų cukraus pudros
šiek tiek lazdyno reišutų
160 gramų žemės riešutų (malti, be lukštų)
1 vienetas kiaušinių
320 gramų kvietinių miltų
320 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek uogienės (erškėtuogių ar kitokia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome viename dubenyje miltus, kepimo miltelius, 160 g cukraus pudros, cinamoną bei žemės riešutus. Įmušame 1 kiaušinį, sudedame minkštą sviestą ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos suformuojame apvalius sausainiukus ir kepame apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusius sausainiukus paliekame pravėsti ir pertepame erškėtuogių ar kita mėgstama uogiene. Perteptus sausainius apglaistome citrinos sulčių ir cukraus glaistu. Ant kiekvieno sausainio uždedame po 1 lazdyno riešutą. Skanaus!