INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 vienetai gvazdikėlių
- šiek tiek imbierų
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 6 vienetai paprikų
- 500 gramų pomidorų pastos
- 400 gramų svogūnų
- 1 stiklinė acto
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 2 vienetai čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pomidorai, svogūnai, ankštiniai pipirai smulkiai supjaustomi ir, pridėjus imbiero bei kitų prieskonių, 30 min. patroškinami aliejuje. Po to viskas pertrinama per sietą, įpilama acto, įberiama cukraus, cinamono, maltų raudonųjų pipirų ir druskos.
Padažas pastatomas ant mažos ugnies ir neuždengtame inde 1,5 val. verdamas, visą laiką maišant, kol sutirštėja. Sukrėstą į stiklainius ir uždengtą šį padažą galima išlaikyti gana ilgai. Jis tinka prie keptos žuvies arba mėsos.
REKLAMA