1 vienetas sultinio (kiaulienos ar vištienos, kubelis)
šiek tiek žalumynų
šiek tiek kario
šiek tiek daržovių (šaldytos)
šiek tiek ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir pavirkite apie 12 minučių, įdėkite pusę sultinio kubelio, ciberžolės, kario. Tada uždenkite ir palikite išbrinkti. Jei ryžius valgysite su šaldytomis daržovėmis:
apliekite daržoves karštu vandeniu ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Po to įpilkite kelis šaukštus sojos padažo. Daržoves reikia kepti labai greitai nuolat maišyt ir ant stiprios ugnies, kad viduje liktų traškios bei pašlakstyti citrina baigus kepti. Tas pats ir su šviežiomis daržovėmis: morkas, brokolius, cukinijas galite pavirti 4 minutes karštam vandenyje, o po to dėti į labai karštą keptuvę trumpam apskrusti. Imame jau išbrinkusius ryžius, gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, tada dedame ryžius ir juos apkepame ant karstos ugnies, vis pamaišant. Jei norima sotesnių ryžių, galima įmušti kiaušinį į jau baigusius apskrusti ryžius ir gerai išmaišyti, pilti šaukštelį sojos padažo ir minutėlę apkepti.
Taigi labai paprasta, pagal kiekvieno skonį skirtingos variacijos. Skanu su pievagrybiais ir vištiena bei su kiauliena ir žaliomis paprikomis.
SKANAUS
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
šiek tiek ryžių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek sojos padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
1 vienetas sultinio (kiaulienos ar vištienos, kubelis)
šiek tiek žalumynų
šiek tiek kario
šiek tiek daržovių (šaldytos)
šiek tiek ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir pavirkite apie 12 minučių, įdėkite pusę sultinio kubelio, ciberžolės, kario. Tada uždenkite ir palikite išbrinkti. Jei ryžius valgysite su šaldytomis daržovėmis:
apliekite daržoves karštu vandeniu ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Po to įpilkite kelis šaukštus sojos padažo. Daržoves reikia kepti labai greitai nuolat maišyt ir ant stiprios ugnies, kad viduje liktų traškios bei pašlakstyti citrina baigus kepti. Tas pats ir su šviežiomis daržovėmis: morkas, brokolius, cukinijas galite pavirti 4 minutes karštam vandenyje, o po to dėti į labai karštą keptuvę trumpam apskrusti. Imame jau išbrinkusius ryžius, gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, tada dedame ryžius ir juos apkepame ant karstos ugnies, vis pamaišant. Jei norima sotesnių ryžių, galima įmušti kiaušinį į jau baigusius apskrusti ryžius ir gerai išmaišyti, pilti šaukštelį sojos padažo ir minutėlę apkepti.
Taigi labai paprasta, pagal kiekvieno skonį skirtingos variacijos. Skanu su pievagrybiais ir vištiena bei su kiauliena ir žaliomis paprikomis.