šiek tiek sūris (Mascarpone, Philapdelphia arba Riccota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės uogų arba vaisių
Pirma paruošime pagrindą. Sausainius sudedame į maišelį, jį užrišame ir su kočėlu "traiškome" sausainius kol gausime miltukus. Juos sumaišome su 50 g tirpinto sviesto. Šia mase išklojame pyrago kepimo formą. Ruošiame tešlą, bet prieš tai įkaitiname orkaitę iki 180 C. Į puodą sudedame varškės sūrį, supilame grietinėlę ir citrinos sultis, beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Viską gerai išplakame su mikseriu. Padarome vonelę šokoladui ir sviestui ištirpinti, o jiems ištirpus, šokolado masę pilame į sūrio masę ir viską "išmikseriuojame". Mušame kiaušinį, paplakame, beriame miltus ir stengiamės kuo mažiau maišyti, kad neprieitų oro, nuo kurio pyragas gali sukristi. Tada ant mūsų paruošto šokoladinių sausainių pagrindo pilame varškės sūrio masę. Kitas žingsnis priklauso tik nuo jūsų: jei mėgstate riešutus, labai skanu į tešlą suberti graikinių riešutų bei kokių uogų skoniui pagerinti, jei šaldytuve nuo vasaros turite šaldytų uogų, galite jas berti, o jei ant stalo pūna bananas, jį smulkiai supjausčius, pagardinsite švelnų varškės pyragą. Aš rinkausi avietes, tačiau man trūko ko nors traškančio, tad kitą kartą darydama į varškę įmesiu stambiau laužytus sausainius arba graikinius riešutus. Belieka mūsų kepinį pašauti į orkaitę ir kepti apie 45 min. kol apskrus. Tik jokiu būdu negalima per pirmą pusvalandį praverti orkaitės kad ir kokia pagunda kiltų, nes tada pyragas gali sukristi. Iškepus per naktį atvėsiname pravertoje orkaitėje. Prieš patiekiant, aš iš sausainiams skirtų formelių išspaudžiau iš pyrago mini pyragėlius, ant jų su konditeriniu švirkštu išspaudžiau grietinėlės, maišytos su trupučiu cukraus ir apelsino sulčių. Pabarsčiau cukraus pudra. Pyragėliai gavosi ypač minkšti, tačiau siūlyčiau jums pabandyti į varškės masę įberti želatinos, nes tada pyragas būtų stabilesnis ir gražiau laikytųsi. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek grietinėlės
šiek tiek sausainių
šiek tiek sviesto
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek baltojo šokolado
šiek tiek sūris (Mascarpone, Philapdelphia arba Riccota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės uogų arba vaisių
Pirma paruošime pagrindą. Sausainius sudedame į maišelį, jį užrišame ir su kočėlu "traiškome" sausainius kol gausime miltukus. Juos sumaišome su 50 g tirpinto sviesto. Šia mase išklojame pyrago kepimo formą. Ruošiame tešlą, bet prieš tai įkaitiname orkaitę iki 180 C. Į puodą sudedame varškės sūrį, supilame grietinėlę ir citrinos sultis, beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Viską gerai išplakame su mikseriu. Padarome vonelę šokoladui ir sviestui ištirpinti, o jiems ištirpus, šokolado masę pilame į sūrio masę ir viską "išmikseriuojame". Mušame kiaušinį, paplakame, beriame miltus ir stengiamės kuo mažiau maišyti, kad neprieitų oro, nuo kurio pyragas gali sukristi. Tada ant mūsų paruošto šokoladinių sausainių pagrindo pilame varškės sūrio masę. Kitas žingsnis priklauso tik nuo jūsų: jei mėgstate riešutus, labai skanu į tešlą suberti graikinių riešutų bei kokių uogų skoniui pagerinti, jei šaldytuve nuo vasaros turite šaldytų uogų, galite jas berti, o jei ant stalo pūna bananas, jį smulkiai supjausčius, pagardinsite švelnų varškės pyragą. Aš rinkausi avietes, tačiau man trūko ko nors traškančio, tad kitą kartą darydama į varškę įmesiu stambiau laužytus sausainius arba graikinius riešutus. Belieka mūsų kepinį pašauti į orkaitę ir kepti apie 45 min. kol apskrus. Tik jokiu būdu negalima per pirmą pusvalandį praverti orkaitės kad ir kokia pagunda kiltų, nes tada pyragas gali sukristi. Iškepus per naktį atvėsiname pravertoje orkaitėje. Prieš patiekiant, aš iš sausainiams skirtų formelių išspaudžiau iš pyrago mini pyragėlius, ant jų su konditeriniu švirkštu išspaudžiau grietinėlės, maišytos su trupučiu cukraus ir apelsino sulčių. Pabarsčiau cukraus pudra. Pyragėliai gavosi ypač minkšti, tačiau siūlyčiau jums pabandyti į varškės masę įberti želatinos, nes tada pyragas būtų stabilesnis ir gražiau laikytųsi. Skanaus!