Žalias bulves sutarkuoti ir išsunkti. Pasūdytame vandenyje išvirtas bulves sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Į mėsą įdėti žiupsnelį pipirų, lauro lapų, bazilikų, smulkiai supjaustyto svogūno, miltų, krakmolo ir gniužulėlį bulvių masės. Įpjaustyti žalių petražolių ir gerai išmaišyti. Formuoti cepelinus. Išvirti cepelinus verdančiame pasūdytame vandenyje. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, linkiu pabandyti pasigaminti Naujų metų sutiktuvėms - juk taip norisi žalumos, o ir prie eglutės tiks. Skanaus.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
3 kilogramai bulvių (papildomai 8 virtos bulvės)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
šiek tiek laurų lapų
1 sauja petražolių (šviežios arba šaldytos,)
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulienos (malta)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas druskos
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žalias bulves sutarkuoti ir išsunkti. Pasūdytame vandenyje išvirtas bulves sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Į mėsą įdėti žiupsnelį pipirų, lauro lapų, bazilikų, smulkiai supjaustyto svogūno, miltų, krakmolo ir gniužulėlį bulvių masės. Įpjaustyti žalių petražolių ir gerai išmaišyti. Formuoti cepelinus. Išvirti cepelinus verdančiame pasūdytame vandenyje. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, linkiu pabandyti pasigaminti Naujų metų sutiktuvėms - juk taip norisi žalumos, o ir prie eglutės tiks. Skanaus.