Mėsą supjaustome gabalėliais, truputį pamušame, pakepiname aliejuje ir sudedame į molinius indus. Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytas daržoves ir smulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį dedame po truputį garstyčių, po pusę šaukšto grietinės, po 10 g sviesto ir pasūdome. Įpilame vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Troškiname karštoje orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) apie 30-40 min. Čenachai (čenakai) patiekiami tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 vienetas porų
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
2 vienetai svogūnų
500 gramų jautienos
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
60 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustome gabalėliais, truputį pamušame, pakepiname aliejuje ir sudedame į molinius indus. Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytas daržoves ir smulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį dedame po truputį garstyčių, po pusę šaukšto grietinės, po 10 g sviesto ir pasūdome. Įpilame vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Troškiname karštoje orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) apie 30-40 min. Čenachai (čenakai) patiekiami tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę. Skanaus.