INGREDIENTAI:
- šiek tiek muskato (maltas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- šiek tiek druskos
- 15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui reikės: 250 g neriebios avienos (ar kitos mėsos), svogūnas, 2—3 skiltelės česnako, 250 g riebalų ar aliejaus čeburekams kepti, truputį druskos, pipirų.
Iš nurodytų produktų užmaišoma tešla ir palaikoma, kad dar pakiltų. Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, iš jos išpjaustomi apskritimai ir ant kiekvieno uždedama įdaro.
Įdarui virta mėsa sumalama kartu su susmulkintu pakepintu svogūnu, česnaku. Pagardinama prieskoniais. Viskas sumaišoma.
Tešlos apskritimas, uždėjus įdaro, sulenkiamas per pusę ir kraštai užspaudomi. Pusgaminiai sudedami ant miltuotos drobės ir palaikomi, kad pakiltų. Vėliau gilokoje keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose ar aliejuje apkepami iš abiejų pusių (maždaug po 5 min.). Tiekiami karšti.
REKLAMA