INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto acto
- 2 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 200 gramų burokėlių (nedideli)
- 100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
REKLAMA