INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 1.5 valgomojo šaukšto džiūvesėlių
- 4 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 1.5 stiklinės grietinės
- 600 gramų burokėlių (lapkočiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėlių lapkočiai išverdami pasūdytame vandenyje, išgriebiami ir perpilami šaltu vandeniu. Tada supjaustomi 1,5—2 cm ilgio gabalėliais, dedami į grietinę, prieš tai jame išmaišius tarkuotą varškės ar fermentinį sūrį. Masė sukrečiama į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas sviestu. Kepama orkaitėje 10—20 min., kol apkepo paviršius parusvėja.
REKLAMA