INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė bruknių (uogienė)
- 250 gramų bulvių (virtos)
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 100 gramų juodojo šokolado
- 100 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Virtas bulves pertrinkite per tinklelį, įmuškite kiaušinius, sudėkite margariną, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir išminkykite tešlą.
Iš tešlos iškočiokite 4-5 mm storio lakštą. Prie jo krašto vienodu atstumu vieną nuo kito dėkite po šaukštelį bruknių uogienės. Užlenkite tešlos kraštą uždengdami uogienę ir užspauskite koldūnų formos pyragėlius. Kepkite 150-180° C temperatūros orkaitėje. Puoškite išlydytu šokoladu.
REKLAMA