Kepimo formą galite naudoti vieną didelę arba kelias mažesnes.
Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname 2-3 min. svogūnus, o po to ir grybus bei smulkintas dešreles kepiname 3-4 min. Bulves išverdame ir sutriname, pagardiname prieskoniais. Bulvių košę sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir pusę šios amsės sudedame į kepimo formą. Sudedame kepintas dešreles, svogūnus ir grybus ir ant viršaus sudedame likusią bulvių košę. Viršų apibarstome sūriu. Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Autorius: Margarita
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių
150 gramų svogūnų
500 gramų dešrelių (vytintos Biovela)
300 gramų pievagrybių
150 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 valgomasis šaukštas sviesto (bulvių košei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo formą galite naudoti vieną didelę arba kelias mažesnes.
Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname 2-3 min. svogūnus, o po to ir grybus bei smulkintas dešreles kepiname 3-4 min. Bulves išverdame ir sutriname, pagardiname prieskoniais. Bulvių košę sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir pusę šios amsės sudedame į kepimo formą. Sudedame kepintas dešreles, svogūnus ir grybus ir ant viršaus sudedame likusią bulvių košę. Viršų apibarstome sūriu. Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.