100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (bulvėms)
100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
10 vienetų bulvių
1 vienetas svogūnų
100 gramų žirnių
100 gramų kiaulės lašinių (spirgučiai)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek pieno
50 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (bulvėms)
100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.