INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato (maltas)
- 1 vienetas svogūnų
- 250 gramų kiaulės faršo
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 250 mililitrų baltojo vyno
- 2 valgomieji šaukštai pieno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuskusti, išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, karštas bulves sutrinti. Pridėti sviestą, kiaušinio trynį, karštą pieną, gerai išmaišyti.
Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnakus apkepinti aliejuje, pridėti faršą, vyną, druskos pagal skonį, žiupsnelį malto muskato, juodųjų pipirų. Išmaišyti ir 20 minučių patroškinti. Sudėti džiūvėsėlius, permaišyti.
Iš bulvių masės formuoti rutuliukus, dėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Kiekvieno rutuliuko centre daryti įdubimą, į kurį pridėti įdaro. Kiaušinio baltymą suplakti iki standžių putų ir uždėti po šaukštą ant "lizdų".
Kepti 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol truputėlį apskrus.
REKLAMA