Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų. Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio. Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti. Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais. Skanaus!
Autorius: Austėja
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
80 gramų kiaulės lašinių (su raumenuku)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų. Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio. Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti. Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais. Skanaus!